Sunday, February 27, 2011

Roti Bawang Putih & Sup Krim Cendawan



Salam dan selamat petang semua...
Untuk entry kali nih, Aya nak letak gambar Roti Bawang Putih & Sup Krim Cendawan yang dibuat untuk minum petang.. jemput makan semua.. sambil tu jom kita tengok resipi yer...

ROTI BAWANG PUTIH & SUP KRIM CENDAWAN
By:- kyrasweethome.blogspot.com

Roti
Bahan :-
3 ulas bawang putih -ditumbuk
100gram mentega
Daun parsley -dicincang halus

Cara Membuat:-
1. Panaskan oven pada suhu 160c 
2. Dalam satu bekas, campurkan mentega dan bawang putuh. Gaul sebati.
3. Sapu campuran mentega tadi pada roti. Taburkan daun parsley.
4. Bakar selama lebih kurang 20 minit.

Sup Krim Cendawan
Bahan :-
1 paket sup krim cendawan- kyra guna jenama knorr
5 cawan air
1 s/k tepung jagung- dibancuh dengan sedikit air
1/2 batang carrot - dipotong dadu
1 pokok daun bawang - diracik

Cara Membuat :-
1. Masukan sup krim cendawan, air dan carrot ke dalam periuk. masak sehingga mendidih.
2. Masukkan tepung jagung dan kacau. Masukkn pula daun bawang. Kacau hingga mendidih.
3. Taburkan daun bawang. Hidangkan.

No comments:

Post a Comment